De ce transpira geamurile termopan?

Geamurile termopan pot transpira sau forma condens atunci când există o diferență semnificativă de temperatură între interiorul și exteriorul camerei. În mod similar cu sticla termopan, aerul cald și umed din interiorul camerei poate ajunge în contact cu suprafața rece a geamului termopan, ceea ce duce la formarea de picături de apă pe suprafața geamului.

Condensul poate fi o problemă mai mare pentru geamurile termopan decât pentru geamurile simple, deoarece există două suprafețe de sticlă care pot acumula condens. Dacă acesta nu este remediat, condensul poate conduce la probleme precum apariția mucegaiului și a ciupercilor, coroziunea ferestrelor și deteriorarea cadrului.

Pentru a preveni condensul pe geamurile termopan, este important să mențineți nivelul de umiditate din interiorul camerei la un nivel scăzut prin ventilare adecvată. De asemenea, puteți reduce riscul de condens prin asigurarea unei bune izolații termice a ferestrelor și a altor suprafețe din cameră, astfel încât să se mențină o temperatură constantă în interior și să se reducă variațiile de temperatură.

de ce transpira geamurile termopan?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *